top of page
Logo website-01.jpg

Hooggevoeligheid

Tekstballonnetjes - Coaching.png
Afbeelding HGHG.tif

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen in meer of mindere mate hooggevoelig zijn.

 

Dat betekent dat mensen met hooggevoeligheid (ook wel HSP: hoogsensitieve personen) meer signalen oppikken en deze op een dieper niveau verwerken. Dit betreft zowel mannen als vrouwen. 
Hooggevoelige mensen beschikken over een sterk empathisch en intuïtief vermogen, hebben oog voor detail en willen het in hun gedrevenheid vaak goed doen.

 

Er is ook een andere kant aan de medaille. Vaak zijn hooggevoelige mensen zich niet bewust van de extra belasting die de hooggevoeligheid met zich meebrengt en weten niet hoe er mee om te gaan. De kracht wordt dan een last waarmee zij worstelen. Met alle gevolgen van dien. Burn-out komt veel voor onder hooggevoelige mensen. 
 

Herkent u zich in bovenstaande? Wilt u optimaal gebruik leren maken van de kracht van hoog- gevoeligheid? Wilt u weer voelen wat uw grenzen zijn, waar u zich prettig bij voelt?
 

Overweeg dan een hooggevoeligheidstraject, waarbij ik u begeleid en coach in het herkennen en erkennen van hooggevoeligheid als normaal menselijke eigenschap.

Volgens het denken-voelen- doen concept brengen we samen in kaart wat er nodig is om weer in uw kracht te komen staan; om een goede balans te kunnen houden. Zodat u uw talenten kunt inzetten en een ontspannen leven kunt leiden. 

 

Als je hoog gevoelig bent en een WIA, Wajong of ZW uitkering krijgt, kun je bij mij ook een UWV werkfit traject volgen om te onderzoeken welke stap richting de arbeidsmarkt passend is.

 
 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met mij op, ik vertel u er graag meer over.

Werken aan

veerkracht

Uitgeslapen

werkt beter

Hooggevoelig-

heidstraining

bottom of page